Οι ανάγκες των πολιτών δημιούργησαν παράταξη, είπε στη Φ.Μ. ο επικεφαλής του νέου αυτοδιοικητικού σχήματος “Συνεργασία Ευθύνης“

Με τις εξελίξεις στα δημοτικά να υπερκαλύπτουν αυτή τη στιγμή στο Μαλεβίζι ακόμα και τις εθνικές εκλογές, η δημιουργία της νέας δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Ευθύνης» Με όραμα για το Μαλεβίζι, έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ο επικεφαλής Δημήτρης Πιτσικάκης μιλώντας στη “Φωνή του Μαλεβιζίου”, στην πρώτη του συνέντευξη, μετά και τη δημοσιοποίηση του ονόματος της νέας παράταξης, επιδιώκει να δώσει το πρώτο στίγμα.

«Σε λιγότερο από ένα μήνα, γίναμε μια μεγάλη ομάδα», ανέφερε, και απαντά σε αυτό που ρωτούν όλοι. Γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των ψηφοφόρων του Μαλεβιζίου.

Κύριε Πιτσικάκη γεγονός είναι ότι όλο αυτό το διάστημα στο Μαλεβίζι πολλά ήταν τα ονόματα που ακούγονταν για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου αλλά κανείς δεν είχε φανταστεί το δικό σας. Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα κατευθείαν στα βαθιά;

Πολλούς μήνες τώρα στο Μαλεβίζι, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την εικόνα που παρουσιάζουν η πόλη μας και τα χωριά μας.

Μέλος της κοινωνίας είμαι κι εγώ, βλέπω και ακούω. Στον Κρουσώνα μεγάλωσα, στο Γάζι ζω και εδώ πάνε τα παιδιά μου σχολείο.

Στην επιχείρηση που έχω, έρχονται καθημερινά συντοπίτες μου και μου λένε τα παράπονά τους με ονοματεπώνυμο.

Το Γάζι και τα χωριά μας φαίνονται εγκαταλελειμμένα. Η καθημερινότητα έχει γίνει δύσκολη.

Άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στις αγροτικές τους περιουσίες. Παράπονα για την καθαριότητα, για το νερό, για την καθημερινότητα ξανά και ξανά, από τη μια άκρη του Δήμου στην άλλη.

Όποιον και να ρωτήσεις σήμερα, θα σου πει κάτι αρνητικό γιατί δεν βλέπει κάτι να γίνεται, να κινείται, αυτή είναι η αίσθηση που έχει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Αυτό τουλάχιστον εισπράττω εγώ.

Το ίδιο νιώθω. Όλη αυτή η απογοήτευση ψάχνει να εκφραστεί. Να την ακούσει κάποιος και να την κάνει πολιτική δύναμη. Να μπει κάποιος μπροστά. Να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας για το καλό του τόπου μας. Τίποτα περισσότερο.

Αυτές οι διαβουλεύσεις πόσο καιρό είναι σε εξέλιξη;

Αυτές οι φωνές το τελευταίο διάστημα πύκνωναν. Όλο και περισσότεροι συντοπίτες μου με προσέγγιζαν. Άνθρωποι τους οποίους εμπιστεύομαι για την κρίση τους, την ικανότητά τους και την αντίληψή τους.

Με έπεισαν να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για τη δημιουργία κάτι νέου, μέσα από εμάς τους ίδιους.

Όλο αυτό το ρεύμα της δυσαρέσκειας που εκφράζεται, άρχισε να δημιουργεί μια νέα δύναμη, μια νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια, ένα νέο σχήμα. Σε λιγότερο από ένα μήνα, όταν αρχίσαμε πλέον σοβαρά να το συζητάμε, γίναμε μια μεγάλη ομάδα

«Ερχόμαστε για να προσφέρουμε»

Γιατί επέλεξαν εσάς; Σας εξήγησαν το σκεπτικό τους;

Γιατί με εμπιστεύονται και έχουν δει ότι είμαι αποτελεσματικός. Έχουν παρακολουθήσει την πορεία μου. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε όλοι τα πάντα και να έχουμε τόσες γνώσεις. Όμως ξέρω να επιλέγω τους καλύτερους συνεργάτες. Είμαι παίκτης ομάδας. Για την ομάδα αυτή, είμαι βέβαιος ότι έχω την κρίση και την εμπειρία, να επιλέξουμε τους καλύτερους, με βάση τα προσόντα τους, την ικανότητά τους και τον χαρακτήρα τους. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, όλοι μαζί, όλοι εμείς που αγωνιούμε δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε τον παλμό της κοινωνίας, που ζητάει έργα και πράξεις. Για αυτό πήραμε όλοι τη μεγάλη απόφαση να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Όλοι μαζί, μια μεγάλη ομάδα υποψηφίων συμβούλων που αποτελείται από ικανά αυτοδιοικητικά στελέχη με εμπειρία αλλά και νέα πρόσωπα από κάθε γωνία του Δήμου, με γνώσεις και όρεξη να προσφέρουμε
στον τόπο μας. Με τα ρίσκα που παίρνει ο καθένας από την πλευρά του, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τον Δήμο μας. Για να τον βγάλουμε από ένα τέλμα που δεν ταιριάζει στην ιστορία και την παράδοσή μας. Ερχόμαστε για να προσφέρουμε. Γι’ αυτό και καλούμε κάθε Μαλεβιζιώτισσα και κάθε Μαλεβιζιώτη σε αυτή τη Συνεργασία Ευθύνης. Τους καλούμε να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη συλλογική προσπάθεια, να γίνουν μέρος μιας μεγάλης και ανοιχτής ομάδας. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του Μαλεβιζίου. Με τη δύναμη του Θεού και τη βοήθεια των ενεργών δημοτών, είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε.

Όνομα έμβλημα

Από αυτό το σκεπτικό προκύπτει και το όνομα της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Ευθύνης – Με όραμα για το Μαλεβίζι» όπως και το έμβλημα επίσης. Η ανάγκη για τη δημιουργία κάτι νέου, ενός κοινού οράματος.

Το λογότυπο του νέου συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» δημιουργήθηκε με γνώμονα τους τρεις βασικούς πυλώνες, που είναι και το πνεύμα της παράταξης: Συνεργασία-Ευθύνη-Όραμα.

Το ίδιο το όνομα εκφράζει αυτές τις αξίες, δηλώνοντας ακριβώς πως ο Δήμος, μας ενώνει όλους ανεξάρτητα από ποια παράταξη προερχόμαστε. Η τεχνοκρατική ματιά και η γνώση ικανών στελεχών συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα των νέων προσώπων, με κοινό όραμα την προσφορά και την βελτίωση της ζωής όλων των κατοίκων. Σε συνδυασμό με το σήμα, το
οποίο ουσιαστικά είναι άνθρωποι που συνδιαλέγονται, υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα να στηρίξουμε και να εργαστούμε όλοι μαζί, ως μια μεγάλη και ανοιχτή ομάδα, με πνεύμα διαλόγου και ανοιχτής σκέψης για όλα αυτά που είναι χρήσιμα και δημιουργικά για τη βελτίωση και την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν συμβολίζουν όχι μόνο τις πολιτικές παρατάξεις, αλλά και την αγάπη για το περιβάλλον, για την οικογένεια και για τον άνθρωπο. Σύντομα, θα σας ανακοινώσουμε και τη διακήρυξη όπως και αναλυτικά τα νέα πρόσωπα αυτής της μεγάλης ομάδας. Δεν μπορώ να κρύψω τη συγκίνησή μου, καθώς δεν περίμενα τόσο μεγάλη ανταπόκριση, ούτε να χτυπούν ασταμάτητα τα τηλέφωνα μου, από ανθρώπους που ανησυχούν, που μέχρι σήμερα ένιωθαν ότι κανείς δεν τους ακούει. Δεν περίμενα να έρχονται οι ίδιοι να με βρουν. Αυτό δεν μπορώ να μην το αξιοποιήσω. Για αυτό και μόνο αξίζουν όλα τα ρίσκα!

«Η οικογένεια καθοριστικός ρόλος στην απόφαση»

Στη δήλωση για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ έμαθε πολύς κόσμος που δεν γνώριζε ότι είστε γονιός έξι παιδιών. Η οικογένεια σας, τα παιδιά σας, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση να βάλετε υποψηφιότητα για τον Δήμο Μαλεβιζίου;

Τον πρώτο ρόλο, τον μεγαλύτερο θα έλεγα. Τα παιδιά μου, η οικογένεια μου. Για αυτά ζω, για αυτά εργάζομαι, για αυτά προσπαθώ και αγωνίζομαι καθημερινά.

Ο Θεός με αξίωσε να έχω έξι υπέροχα παιδιά, την Κατερίνα, απόφοιτη αρχαιολόγο και εργαζόμενη στις επιχειρήσεις μου, τη Μαρία, σπουδάζει Νομική στην Αθήνα, τον Λευτέρη τελείωσε πριν λίγες μέρες τη στρατιωτική του θητεία και εργάζεται μαζί μου, τον Κωνσταντίνο, τελειώνει φέτος την Β΄ Λυκείου στο Λύκειο Γαζίου, την Έλενα τελειόφοιτη Γ΄ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Γαζίου, και την Δήμητρα που τελείωσε φέτος το νηπιαγωγείο και θα πάει δημοτικό σε σχολείο της περιοχής. Η γυναίκα μου Ρούλα και εγώ καθημερινά ο καθένας με τον τρόπο του, δίνουμε τον αγώνα μας να τα μεγαλώσουμε σωστά.

Για αυτά πήρα τη μεγάλη απόφαση για τα παιδιά μου, για τα παιδιά του Μαλεβιζίου, για να προσπαθήσουμε μαζί με την ομάδα μου, να τους χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Το αξίζουν, η νέα γενιά με έχει εκπλήξει είναι άλλα παιδιά, έχουν πολλά ερεθίσματα και μεγαλώνουν διαφορετικά. Θα έλεγα μεγαλώνουν και πιο γρήγορα, θέλουμε όμως να είναι και πιο ασφαλή. Και η καθημερινότητα στο Μαλεβίζι να γίνει πιο εύκολη, πιο όμορφη, πιο ποιοτική. Και όλοι μαζί να παλέψουμε για να έχουν ένα καλύτερο αύριο, ένα πιο δυνατό και λαμπερό μέλλον!

Πρώτη δημοσίευση της συνέντευξης στην εφημερίδα “Φωνή του Μαλεβιζίου” στις
8/6/2023